Hogy épül fel egy kandalló?

Ha valaki arra adja a fejét, hogy otthonába beépíttet egy kandallót, akkor nyilván számos kérdés merül fel benne, melyekre laikusként nem tud választ adni. Vajon mennyi időt vesz igénybe a kandalló építés menete a felméréstől a kandalló átadásáig? Mennyire kell ehhez átalakítani a lakást, kell-e falakat megbontani? Alkalmas-e egyáltalán az otthonom füstelvezető rendszere egy kandalló telepítéséhez? Hogy azok is pontos képet kaphassanak a kandalló építés menetéről, akik a témában nem éppen jártasak, most összeszedtük néhány pontban, hogy hogyan is zajlik ez az egész procedúra.

Bővebben

Hogy épül fel egy kémény?

A kémény építés folyamata eltérő lehet attól függően, hogy milyen típusú kéményről van szó. Itt elsősorban a szerelt, valamint az előgyártott kémények építési menetére kell gondolni, mert falazott kéményeket ma már egyre ritkábban készítenek. Gyakran előfordul az is, hogy egy kémény beépítésére már utólag, az épület elkészülte után van szükség. Ilyen esetben az egyszerű, falazott kémények szóba sem jöhetnek. Ezért most mi ezen két esetet, vagyis az előgyártott, valamint szerelt kémények építési technikáit fogjuk egy kicsit tüzetesebben átvenni.

Bővebben

Kandalló partnerünkkandallo webaruhaz logo

Facebook

Kandalló Budapest

Kandalló Budapest

Úgy gondolja itt az ideje, hogy leváltsa régi gázüzemű főtőrendszerét és átálljon a szilárd tüzelésre? Egyre többen gondolkodnak Önhöz hasonlóan és teszik le voksukat egy kandalló, vagy egy kályha mellett. A kérdés csupán az, hogy milyen változat mellett is döntsön. Egy laikus számára sokszor nehéz lehet meghatározni, hogy otthona paramétereihez milyen kandalló, vagy kályha illene a legjobban, hogy milyen berendezés üzemeltethető a meglévő kémény komolyabb átalakítása nélkül. Ha Ön is tanácstalan, akkor a Kandalló Budapest munkatársai segítenek.

 

Vissza