Kandalló partnerünkkandallo webaruhaz logo

Facebook

Pelletes kandalló

A pellet kandallók jelentősen csökkenthetik a a fűtési költségeket. A megfelelően elhelyezett kandallók könnyedén be tudják fűteni akár az egész házat is. Lássuk, mit is kell tudni ezekről a szerkezetekről!

 

 

A mai nappalik látványos és elengedhetetlen kelléke egy kandalló. A mai kandallógyártók termékei olyan széles skálán mozognak, hogy azok minden vásárló igényeit ki tudják elégíteni. Manapság olyan széles forma-és színvilágú kandallókat lehet kapni, hogy passzolnak minden stílusú térbe, azonban a külsőségeken kívül a funkcionalitás sem elhanyagolható.

 

Egy a nappaliban elhelyezett kandalló segítségével az átmeneti fűtési időszak áthidalható. Ez a tulajdonság leginkább az önálló és légfűtéses pelletes kandallókra jellemző, melyek könnyen áttelepíthetőek más helyiségbe. Némely gyártó a speciális hőtároló kerámia, esetleg kőburkolatú kandallókkal érnek el hasonló hatást, mint a hagyományos cserépkályhákkal. Gondos tervezésnek és az égőtérnek köszönhetően a kis méretű, kompakt kandallóknak is egészen kiváló a hatásfokuk.

 

Akiknek rendelkezésére áll fatároló eszköz, esetleg szimpatikusabb neki ez a kivitel, érdemes hasábfa-tüzelésű kandallóra beruháznia, viszont a nagyobb tisztaság és a kényelmesebb fűtés miatt érdemes elgondolkodni a pellet kandallókon is. Nagy előnyük, hogy akár mobiltelefonnal, vagy szobatermosztáttal távolról is kezelhetőek.

 

A modern kandallóval felszerelt ház mindenképpen haladó, környezettudatos gondolkodásmódra vall. Ezen készülékek káros anyag kibocsátása jóval kisebb, mint a régi cserépkályháké, vagy vegyes tüzelésű kandallóké.

 

Napjainkban egyre nagyobb teret hódítanak az alacsony energiaigényű házak, melyekhez kifejezetten elég egy passzívházakhoz tervezett kandalló. Vannak olyan modellek, melyek maguk szabályozzák a fűtéshez szükséges levegőt, hosszabb ideig őrzik a parazsat, nincsen szükség állandó felügyeletre, csupán a fautánpótlásról kell gondoskodni.

 

A tiszta nappali és a koszmentes fűtés érdekében a legjobb választás egy kompakt szobai kandalló lehet. A fűtőtest alján elhelyezett üveglap felfogja az esetlegesen kipotyogó parazsat, hamutartálya pedig könnyedén üríthető.

 

Felmerülhet a kérdés, hogy a mai modern korban visszalépésnek számít-e a pelletes vagy hasábfával történő fűtés. A válasz egy határozott nem, hiszen egyre fontosabb az energia és a környezettudatosság.

Vissza